Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeččí ráj

 

Co potřebuje křeček k tomu, aby neztloustl a bručounsky neposedával v koutě? Nikoliv luxusní klec, ale dobrodružné hřiště a hernu zároveň. A ty může svému samotáři nabídnout každý - buď vlastnoručně zhotovené, nebo sestavené z hotových koupených dílů. Pokud je už starý domov vašemu chovanci příliš malý, jednoduše spojte starou klec s novou. Vytvoříte mu tím možnost napínavého výběhu. Do křeččího ráje patří i travnatý koutek, kde se dají stébla krásně cupovat nebo krásná miska plná vyrostlé trávy, skalnatá minikrajinka ke šplhání a cihla s velkými otvory, v nichž se křeček bude moci schovávat a kde si bude moci trénovat svaly při šplhání.

 

Nezbytné jsou savá podestýlka, měkký materiál na vystlání domečku na spaní i větvičky ze zahrádky, které jsou dobré pro zuby. Vzhledem k tomu, že křečci jsou sprintéři i vytrvalci, budou nadšeně pobíhat po dřevěném můstku, v kolečku na běhání, odtud se vydají třeba do dřevěného minisoudku a vzhůru po žebříčku na dřevěnou "terasu", která skýtá nádherný výhled. Ostatně existují křečci, kteří spí raději nahoře než dole. V domečku každého z nich bezpochyby potěší měkká dutinka, vystlaná vlákny a travou.

 

Rajský zážitek završují automatická napáječka a krmítko a kousek od nich solný kámen na olizování, všechno napevno přichycené. Celý ráj můžete podle své chuti a nálady třeba po každém čištění přestavovat a renovovat. Pomůže to udržet vašeho miláčka fit a je to i dobré cvičení pro jeho mozek, který má jinak ve stále stejné kleci jen málo příležitostí se namáhat. Ke štěstí mu teď chybí už jen malý kousek země, kde by si mohl nerušeně hrabat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář