Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křeček je tvor hravý a zvědavý, a proto bude vděčný za každou prolejzačku a věc, po které by mohl šplhat, nebo jí prolézat, podlézat, přelezát, apod. - no prostě něco na čem by se mohl vyřádit.
Základní a i nejlepší prolejzačky, které mohou zárověň sloužit také jako obydlí jsou obyčejné rourky od toaletního papíru. Lze v nich vystříhat díry a pospojovat je jako stavebnici a hlavně křeček si je může dále upravovat.



Ale u tohoto to zdaleka nekončí můžete použít prakticky všechno (nejlepší jsou přírodniny-bez chemie) např.: zaklíněné klacky, dřevěné projezačky, malé pařezy, někdy i zajímavě tvarované kameny.
- Cokoliv vás napadne - jen ale s tím, že se křeček o to nemůže zranit a lépe že to nemůže rozkousat tak hrozně, že bude hned terárko zaneřáděné.



Další častou hračkou jsou známá běhátka pro křečky, ale s nimi mám jen špatné zkušenosti - připadá mně že křeček(aspoň moji křečci) se v něm trápí a ztrácí orientaci a chtějí se zněho dostat ven - sice se vyběhají, ale i přesto ho nedoporučuji. Běhátko totiž může nahradit jen to, že si křečka občas vemete do ruky a necháte ho po ní běhat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář